Herdenking en Reunie Roosendaal - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herdenking en Reunie Roosendaal

HERDENKING EN REÜNIE ROOSENDAAL 15 FEBRUARI 2018

Op donderdag 15 februari 2018 wordt, zoals sinds jaren gebruikelijk, in de Engelbrecht van Nassau kazerne, gelegen aan de Commandobaan te Roosendaal, de ‘Hoengsong’ herdenking gehouden.
Deze zal plaatsvinden bij het monument ter nagedachtenis van Luitenant-kolonel den Ouden, commandant van het eerste Nederlands Detachement Verenigde Naties. Hij was een commando, afkomstig van het Garde Regiment Grenadiers en Jagers.
Luitenant-kolonel Den Ouden sneuvelde op 12 februari 1951 in Hoengsong, tezamen met 16 van zijn mannen, onder wie dominee Timens.Alle VOKS-leden, donateurs en hun partners/begeleiders worden hierbij uitgenodigd deze plechtigheid bij te wonen. Ook de ambassadeur van de Republiek Korea en een aantal autoriteiten zijn uitgenodigd.

Vervoer en routebeschrijving
Voor diegenen die per trein komen, staat tussen 09.30 uur en 10.30 uur bij het station Roosendaal een militair busje gereed om u naar de kazerne te brengen.
Zij die per auto komen: neem vanaf de snelweg A58 Breda-Roosendaal de afslag 23 (Roosendaal Oost); vandaar is de route naar de kazerne aangegeven met bordjes KCT.
De auto's kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats van de kazerne.

Programma
De ontvangst is tussen 09.30 uur en 10.30 uur in de benedenverdieping van het kantinegebouw waar ook de reünie wordt gehouden. De plechtigheid vangt aan om
10.50 uur na afloop waarvan naar de kantine wordt teruggekeerd.
Rond 13.30 uur wordt daar ook de lunch geserveerd waarna er nog tot 15.30 uur de gelegenheid is nog wat na te praten.
Vanaf 15.00 uur staat een pendelbus gereed om u naar het station te brengen.

Aanmelding
U dient zich voor deze herdenking en reünie aan te melden. U kunt dat doen door u in verband met de controle bij binnenkomst en opgave voor de lunch, vóór 1 februari 2018 bij uw districtscommissaris aan te melden op één van de volgende manieren:

- per post: Dhr. H. Mulder – Johan de Wittstraat 139 - 3135 RH Vlaardingen
- per email: mulder.h1@hotmail.com
- via onderstaand inschrijfformulier op deze pagina (hier aanklikken)

Geef daarbij duidelijk aan met hoeveel personen u komt en SVP hierbij vermelden of u per trein, dan wel per auto komt.
Komt u met de trein, wilt u dan ook vermelden hoe laat u aankomt?

Kosten
Uw inschrijving is pas definitief als u een bedrag van 10 euro p.p. heeft overgemaakt naar rekeningnummer NL58 RABO 0103 2098 24 t.n.v. V.O.K.S. Vermeld daarbij ‘Herdenking Roosendaal 2018’

Ook al heeft u zich opgegeven en staat u op de presentielijst, dan dient u conform de voor het KCT geldende strenge veiligheidsmaatregelen bij binnenkomst uw veteranenpas en, indien gevraagd, ook uw identiteitskaart te tonen.

Tenue
VOKS-tenue met groot modelonderscheidingen c.q. burgertenue.

Vragen
Voor vragen kunt U terecht bij uw DC, de heer H. Mulder

Ja, ik meld mij aan voor de herdenking te Roosendaal en de reunie


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu