De VOKS in de Nationale pers - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De VOKS in de Nationale pers

Nieuws > 2018
(Nieuwbericht van 30 juli 2018)

Het bestuur van de Vereniging Oud Korea Strijders heeft een brief (klik voor de brief) gestuurd aan Minister-President Rutte, met het verzoek diplomatie invloed uit te oefenen op Noord-Korea om de nog steeds vijf vermiste militairen van het NDVN terug te halen.
Tevens werd dit verzoek ter attentie gracht van de Leden der Tweede Kamer, de Nederlandse Ambassadeur in Zuid-Korea en de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

Tijdens de Korea Oorlog verdwenen vijf Nederlandse militairen in het grondgebied dat tegenwoordig onder Noord-Korea valt.
Sergeant C.J.A. van der Snepscheut, Soldaat J. Moonen en Soldaat J.M. Knaap raakten vermist.
Soldaat T. Deegmulder  sneuvelde op 22 december 1951 bij de aanval op de Silverstarhill. Zijn lichaam is achtergebleven omdat het niet geborgen kon worden.
Soldaat E.M. Lamberti is krijgsgevangen gemaakt en in gevangenschap overleden.

Tijdens de topontmoeting van President Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni 2018 te Singapore, werd de teruggave van de Amerikaanse militairen, die tijdens de Korea oorlog 1950-1953 zijn vermist, besproken.
Het eerste resultaat hebben we kunnen zien met de overdracht van stoffelijke overschotten van 55 Amerikaanse militairen op woensdag 1 augustus 2018.

Inmiddels heeft de premier laten weten over dit onderwerp een gesprek met uw voorzitter en vice-voorzitter te willen aangaan.
In de media werd de brief breed uitgemeten. Zowel uw voorzitter, vice-voorzitter en familieleden konden op radio en TV hun verhaal doen.

In de diverse onderstaande links kunt u een deel van deze uitzendingen zien en horen.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu