Mooie kerkdienst in de Yi Jun Memorial Church op zondag 1 juli 2018 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mooie kerkdienst in de Yi Jun Memorial Church op zondag 1 juli 2018

Nieuws > 2018
(Nieuwsbericht van maandag 2 juli 2018)

Op zondag 1 juli 2018 vond wederom de kerkdienst in de Yi Jun Memorial Church te Leidschendam plaats.
Er waren circa 10 VOKS-leden met familie aanwezig. Daarnaast ook leden van het VOKS-bestuur en enkele districtcommissarissen, aangevuld met ongeveer 100 Zuid-Koreaanse families uit Nederland, Luxemburg en België.
Pastor Choi hield een indrukwekkende preek, waarin hij de Oud Korea Strijders dankte voor hun inzet voor de bevrijding van Zuid-Korea. Ook werd aandacht geschonken aan diegenen die tijdens deze oorlog waren gesneuveld of vermist en de Oud Korea Strijders die nadien waren gestorven.

Tijdens deze dienst waren er ook voordrachten van Zuid-Koreaanse kinderen die eveneens een dankwoord uitspraken om de Korea veteranen te herdenken. De dienst werd afgewisseld met muziek en zang.

Na de voortreffelijke Koreaanse lunch volgde het middagprogramma, met prachtige muziekstukken, een opvoering van jonge Zuid-Koreaanse kinderen, zang en Taekwondo.
Ook werden de aanwezige veteranen op het podium uitgenodigd voor een toespraak en ontvingen zij, net zoals de bestuursleden en de aanwezige Dc’s van de VOKS, een mooi cadeau.

De heer P. Gommers, voorzitter VOKS, hield een indrukwekkende toespraak waarin hij de wens uitsprak dat Noord- en Zuid-Korea weldra weer één natie zou worden. Naast de nodige emoties hierover bij de aanwezige Zuid-Koreaanse families werd hij hiervoor met een groot applaus bedankt.

De middag werd afgesloten met een groepsfoto voor de kerk.

Onder deze pagina ziet u enkele foto’s van deze bijzondere dag. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu