Herdenkingsboek Korea - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herdenkingsboek Korea

NDVN HERDENKINGSBOEK

Françoise Appels is de dochter van Korea veteraan Gerhard Appels en besloot twee jaar geleden om een bijzonder boek te maken over en voor de Korea veteranen en hun families. Zij bracht o.a. uren door in het Korea Museum te Schaarsbergen, interviewde Oud Korea Strijders en verzamelde foto’s en verhalen.

Zij vertelde o.a.: "Ik zocht naar een toegankelijk boek dat de periode beschreef waarin mijn vader in Korea diende; dat was er niet. Het werd tijd dat er na 65 jaar een hedendaags naslagwerk over de Koreavrijwilligers zou verschijnen"

Aan de hand van honderden foto’s, documenten, krantenknipsels, dagboeken, brieven, citaten, souvenirs en kaarten, vertelt Françoise de belevenissen van de Nederlandse Korea-vrijwilligers.
Na twee jaar voorbereiding toonde zij op 17 juni 2015 tijdens de herdenking en reünie in Bronbeek de resultaten van dit bijzondere werk.Het boek is ruim 300 pagina’s dik en voorzien van 1500 illustraties en uniek historisch beeldmateriaal dat grotendeels niet eerder is gepubliceerd. Het bijzondere ervan is ook dat het meer dan 35 uitneembare reproducties van zeldzame documenten en herinneringsstukken bevat.

Niet meer verkrijgbaar
Van het boek, waarvan 900 exemplaren werden gedrukt, is voor de verkoop helaas geen exemplaar meer verkrijgbaar. U kunt het boek wel reserveren/inzien via de nationale bibliotheek, website https://www.bibliotheek.nl/catalogus/titel.406591253.html/n-d-v-n-/

of

tijdens een bezoek aan het museum, de Historische Collectie van het Regiment Van Heutsz in Schaarsbergen. Voor openingstijden, klik hier
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu