Herdenkingsboek Korea - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herdenkingsboek Korea

NDVN HERDENKINGSBOEK

Françoise Appels is de dochter van Korea veteraan Gerhard Appels en besloot twee jaar geleden om een bijzonder boek te maken over en voor de Korea veteranen en hun families. Zij bracht o.a. uren door in het Korea Museum te Schaarsbergen, interviewde Oud Korea Strijders en verzamelde foto’s en verhalen.

Zij vertelde o.a.: "Ik zocht naar een toegankelijk boek dat de periode beschreef waarin mijn vader in Korea diende; dat was er niet. Het werd tijd dat er na 65 jaar een hedendaags naslagwerk over de Koreavrijwilligers zou verschijnen"

Aan de hand van honderden foto’s, documenten, krantenknipsels, dagboeken, brieven, citaten, souvenirs en kaarten, vertelt Françoise de belevenissen van de Nederlandse Korea-vrijwilligers.
Na twee jaar voorbereiding toonde zij op 17 juni 2015 tijdens de herdenking en reünie in Bronbeek de resultaten van dit bijzondere werk.Het boek is ruim 300 pagina’s dik en voorzien van 1500 illustraties en uniek historisch beeldmateriaal dat grotendeels niet eerder is gepubliceerd. Het bijzondere ervan is ook dat het meer dan 35 uitneembare reproducties van zeldzame documenten en herinneringsstukken bevat.

Beperkte oplage (nog1 exemplaar voor verkoop aanwezig!)
Het boek wordt verzonden door het museum 'Historische Verzameling Regiment van Heutsz' te Schaarsbergen. Er is momenteel nog 1 exemplaar voor de verkoop in voorraad. Daarna worden er geen nieuwe boeken meer gedrukt.

Wat kost dit bijzondere boek
Het boek kost € 58,50 (inclusief verzendkosten).
De verzending wordt gedaan door PostNL met Track en Trace.

Bestellen
U kunt dit bijzondere herdenkingsboek op de volgende wijze bestellen:
  1. via het e-mailadres: voks1951@gmail.com
    of

  2. telefonisch: 06-51903177

Geef daarbij duidelijk aan:
  • uw voorletters en achternaam
  • uw adresgegevens (straat en huisnummer, postcode en woonplaats)
  • een eventueel telefoonnummer en/of emailadres
  • het aantal boeken dat u wilt bestellen

Bevestiging en betaling
Zodra u de bevestiging van uw bestelling heeft ontvangen, wordt u daarin verzocht het bedrag van € 58,50 over te maken naar de secretaris VOKS. U ontvangt daarbij tevens de bankgegevens.

Mocht u niet per email of telefoon kunnen reageren, dan kunt u ook een briefje sturen naar:
Secretariaat VOKS
L.C. Schreuders
Standaardmolen 88
6003 CK Weert


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu