Korea veteraan ontvangt Korean Ambasador for Peace Medal - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Korea veteraan ontvangt Korean Ambasador for Peace Medal

Nieuws > 2019
Nieuwsbericht van 12 december 2019)

Korea veteraan Bart van Wakeren, die in een verzorgingstehuis in Doorn woont, had geen idee waarom hij op donderdag 12 december 's morgens het veteranenuniform moest aantrekken.
Met een smoesje van begeleidster Lonneke, werd hij naar een zaaltje geloodst, waar het vol zat met verplegend personeel en huisgenoten.
Dat de aangebrachte versiering en speciale posters voor hem waren aangebracht, begreep hij pas toen Majoor Mustert, de plaatsvervangend commandant van het Regiment Van Heutsz, binnenkwam.

De majoor werd vergezeld door de voorzitter VOKS, Paul Gommers, de secretaris VOKS, Leo Schreuders, Korea veteraan Hazeleger en de geestelijk verzorgen van de VOKS, ds. Peter 't Hoen.
Het werd voor Bart een nog grotere verrassing, toen hij uit handen van de majoor en de voorzitter VOKS de Korean Ambassador Peace Medal kreeg uitgereikt met bijbehorende oorkonde.

Bart was in de Korea Oorlog opvarende van de Hr.Ms. Van Galen, toen deze naar Korea werd uitgezonden. Als stoker en machinist kreeg de heer Van Wakeren weinig van de oorlog mee. Toch kon hij nog steeds mooie verhalen uit die periode vertellen.
Voor hem was dit een dag die hij niet snel zal vergeten!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu