Herdenking Begraafplaats Rotterdam-Crooswijk op vrijdag 4 oktober 2019 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herdenking Begraafplaats Rotterdam-Crooswijk op vrijdag 4 oktober 2019

Nieuws > 2019
(Nieuwsbericht van 4 oktober 2019)

Op vrijdag 4 oktober 2019 vond bij het Korea Monument op de begraafplaats Crooswijk te Rotterdam de jaarlijkse herdenkingsdienst plaats voor de acht omgekomen Rotterdamse Nederlandse militairen tijdens de Korea-oorlog.

Voor deze herdenking was er speciaal uit Zuid-Korea Het Korean Military Song Choir overgekomen. Onder de leden van dit koor bevond zich de oud-minister van Defensie van Zuid-Korea, generaal Doo-Seung Hong.Samen met Kolonel Kim, de militair attachée van de Republiek Zuid-Korea te Brussel en de Zuid-Koreaanse Ambassade te Den Haag, werd in overleg met de VOKS het programma samengesteld.
Tijdens deze herdenking waren, behoudens de 40 koorleden, 26 personen van de VOKS aanwezig. Daaronder 14 Oud Korea Strijders, een deputatie van het VOKS-bestuur, de districtscommissaris de heer W. Roza en de plaatsvervangend commandant van het regiment Van Heutsz, majoor E. Mustert.
Ook de Ambassadeur van de Republiek Korea, Z.E. de heer Yun Young LEE, was aanwezig om de gesneuvelden eer te bewijzen.

De herdenking werd geleid door de secretaris VOKS, de heer L.C. Schreuders. Deze ging in zijn introductie kort in op de rol die tegenwoordig de zonen van Korea veteranen hebben in de Vereniging Oud Korea Strijders in Nederland.
De voorzitter VOKS, Paul Gommers, vertelde in zijn toespraak over de betekenis van het Korea Monument te Rotterdam en gaf aan dat deze acht gesneuvelde militairen uit de stad Rotterdam symbool stonden voor de in totaal 123 omgekomen Nederlandse militairen tijdens de Korea oorlog.
Vervolgens legden de voorzitter van het koor, de oud-minister van Defensie van Zuid-Korea, de militair Attachée Kolonel Kim, en de voorzitter VOKS een krans.

Na de indrukwekkende herdenking, waarbij ook het Zuid-Koreaanse en Nederlandse Volkslied ten gehore werd gebracht, volgde in Restaurant ‘Zalmhuis’ in Capelle aan den IJssel een luncheon.Daarbij ontving o.a. de majoor Mustert, plaatsvervangend commandant van het Regiment Van Heutsz uit handen van Kolonel Kim een aandenken.
De VOKS kijkt terug op een waardige herdenking.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu