Hoge onderscheiding voor Gerrit Achterhof - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoge onderscheiding voor Gerrit Achterhof

Nieuws > 2019
(Nieuwsbericht van 11 januari 2019)

Op 15 mei 2017 reikte de toenmalige minister van Defensie, mevrouw J.A. Hennis-Plasschaert, tijdens de herdenking van de VOKS in de Oranjekazerne te Schaarsbergen, het Bronzen Kruis uit aan mevrouw Dijkhuizen-Slager, de schoonzus van Korporaal Pieter Slager, die op 26 juli 1951 sneuvelde in Korea.
Op de Internationale Begraafplaats van de Verenigde Naties in Busan, waar Pieter Slager is begraven, legde de secretaris VOKS, L.C. Schreuders, enkele dagen voor de uitreiking alvast een felicitatie-bloemstuk op het graf van Pieter Slager.

Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest door de onuitputtelijke inzet van de heer Ger Achterhof, een persoonlijke vriend van Pieter Slager, voordat deze naar Korea afreisde. De in Emmen wonende Ger Achterhof zette zich 25 jaar lang in om ervoor te zorgen dat de in Korea gesneuvelde korporaal Pieter Slager werd onderscheiden met het Bronzen Kruis.
Ger Achterhof ontving uit handen van minister Ank Bijleveld-Schouten van Defensie de onderscheiding, waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
Het bestuur van de VOKS feliciteert de heer Achterhof met deze bijzondere en welverdiende onderscheiding!


(Foto: Ministerie van Defensie)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu