Herdenking Ds. Timens in Apeldoorn - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herdenking Ds. Timens in Apeldoorn

Nieuws > 2019
(Nieuwsbericht van 8 april 2019)

Op de tweede zaterdag in september werden tot 2018 op de begraafplaats aan de Soerenseweg te Apeldoorn jaarlijks de Apeldoornse militairen herdacht die tijdens de politionele acties in voormalig Nederlands-Indiƫ en later in Nederlands Nieuw-Guinea en Korea zijn gevallen. In totaal zijn het 38 jonge mannen, destijds allen ingezetenen van Apeldoorn.

De gedenksteen voor de parachutistendominee Herbert Timens die in 1951 in Korea sneuvelde, werd in 2001 op dezelfde locatie geplaatst.
De herdenking werd vanaf 2013 georganiseerd door de Stichting Indisch Erfgoed te Apeldoorn. Bij deze herdenking waren tot nu toe ook vertegenwoordigers van de Vereniging Oud Korea Strijders aanwezig.Onlangs is besloten deze herdenkingen voortaan ieder jaar te laten samenvallen met de 4 mei herdenking. Bovendien zou er sprake zijn dat het monument van Ds. Timens zou worden verplaatst naar het ereveld te Loenen.
Inmiddels is vast komen te staan dat het monument in Apeldoorn blijft en wordt 'geadopteerd' door Heuvellaanschool uit Apeldoorn.

De herdenking in september zal komen te vervallen. Het VOKS-bestuur heeft daarom besloten om  
dit jaar bij het monument van Ds. Timens een korte herdenking te houden. Deze herdenking heeft plaatsgevonden op maandag 8 april 2019 om 10.30 uur.
De datum 8 april is niet zomaar gekozen; het is de dag waarop Dominee Timens is geboren.Bij het monument werd door de voorzitter VOKS, de heer P. Gommers, en Korea veteranen
de heer F. Titalepta en de heer H. Dalhuizen,
een bloemstuk worden geplaatst.
Daarna volgde 1 minuut stilte.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu