Verslag Veteranen Receptie - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag Veteranen Receptie

Nieuws > 2022
(Nieuwsbericht van 9 december 2022)

Op donderdag 8 december vond na drie jaar eindelijk weer de Veteranen receptie in Leonardo Royal Hotel – Den Haag Promenade plaats.

Ruim 26 Korea-veteranen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van ambassadeur H.E. Yeondoo Jeong. Daarnaast waren van de Korea-veteranen ook familieleden aanwezig.
Onder de genodigden bevonden zich ook districtscommissarissen en leden van het bestuur van de VOKS, weduwes van overleden ereleden en mensen die op een of andere wijze betrokken zijn met de veteranen en zich daarvoor inzettenVerder waren vertegenwoordigers van Defensie aanwezig, onder wie de schout-bij-nacht Brummelaar, chef van het Militaire Huis van de Koning, alsmede een vertegenwoordiger van het Regiment Van Heutsz.
Helaas kon de Zuid-Koreaanse ambassadeur om onverwachte dringende reden niet aanwezig zijn en werden de gasten verwelkomd door de Consul-General van de ambassade, Z.E. Yung Suh Park.
Na het ten gehore brengen van het Zuid-Koreaanse- en Nederlandse volklied, volgde 1 minuut stilte voor de overleden Korea-veteranen.
In zijn toespraak benoemde de Consul-General de sterke band met Nederland, de dankbaarheid van de Koreaanse volk voor de inzet van de militairen van het NDVN en de offers die zij brachten. Ook sprak hij over hij de weinig bemoedigende ontwikkelingen in Noord-Korea.Daarna hield de voorzitter VOKS, Paul Gommers, een mooie toespraak waarin hij o.a. de Ambassade van de Republiek Korea bedankte voor deze bijzondere bijeenkomst voor onze Korea-veteranen.
Een ander bijzonder moment volgde met de postume uitreiking van de Korean War Service Medal aan mevrouw Koenen-van der Bol, familie van de tijdens de Korea-Oorlog gesneuvelde NDVN’er Guus Twisterling.Vervolgens ontvingen twee trotse Korea-veteranen, de heren De Bruijn en Voois, en zeven familieleden van tijdens de Korea-Oorlog omgekomen Nederlandse militairen of later overleden Korea-veteranen uit handen van de Consul-General de ‘Korean Ambassador for Peace Medal’.Korea-veteraan
G. Voois

       Korea-veteraan
        W.H.J. de Bruijn
Voorgaande aan de lunch werd er op een traditioneel Zuid-Koreaans ‘Haegeum’ snaarinstrument muziek ten gehore gebracht.
De lunch daarna was weer heerlijk, en de sfeer zat er - zoals gebruikelijk – goed in.
Wij danken de ambassadeur, Z.E. Yeondoo Jeong, de Consul-General Z.E. Yung Suh Park en de medewerkers van de ambassade voor de uitnodiging en inzet tijdens deze dag.

Meer foto's onder dit nieuwsbericht  (klik op de foto om deze te vergroten)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu