Commando overdracht B-Wonju - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Commando overdracht B-Wonju

Nieuws > 2022
(nieuwsbericht van 18-11-2022)

Op 17 november 2022 vond in de Oranjekazerne te Schaarbergen de commando overdracht plaats van de Bravo ‘WONJU’ Compagnie.

De plechtigheid begon met de overhandiging van de zilveren medaille voor 24 jaar langdurige, eerlijke en trouwe dienst aan de compagnies sergeant-majoor M. Peters.

 
In een mooie, indrukwekkende en tegelijkertijd humorvolle toespraak door de commandant van 12 InfBat Air Assault Regiment Van Heutsz, de luitenant-kolonel De Boer, werd de militaire loopbaan van sergeant-majoor Peters uitvoerig uit de doeken gedaan.
Na de uitreiking van de eervolle medaille ging men over tot de commando overdracht.
 
Majoor Pasman ging uitvoerig in op zijn positieve ervaringen met de Bravo-compagnie, waarbij hij een ieder bedankte voor hun inzet en aanwezigheid. Daarbij vergat hij ook niet zijn vriendin aan wie hij een boeket met bijbehorende zoen overhandigde.
Na intreding van het vaandel van B-Wonju vond de overdracht van het commando plaats. De kapitein Batenburg nam het vaandel dankbaar in ontvangst.Tijdens zijn inauguratietoespraak werd hij verrast door een ‘low-level fly past’ door twee Chinook helikopters, waarmee de Bravo compagnie tijdens diverse oefeningen de nodige ervaringen heeft opgedaan.
Ook zijn vrouw moest er aan geloven; ook zij ontving een bloemetje met bijbehorende zoen.
Het geheel werd afgesloten met een receptie in de bar van de Wonju’s, waarbij de scheidend commandant van de voorzitter en secretaris VOKS, respectievelijk Paul Gommers en Leo Schreuders, als herinnering een Indian Head stropdas ontving.

Voor foto's: zie onder dit bericht
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu