Zuid-Korea doneert 20.000 mondkapjes aan de VOKS - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zuid-Korea doneert 20.000 mondkapjes aan de VOKS

Nieuws > 2020
Nieuwsbericht van 20 mei 2020)

DEN HAAG – op 19 mei 2020 heeft de ambassadeur van de Republiek Zuid-Korea,
Z.E. Yeondoo Jeong, op de ambassade in Den Haag 20.000 mondkapjes overhandigd aan de voorzitter van de Vereniging Oud Korea Strijders (VOKS), de heer Paul Gommers.
Met dit royale gebaar wil Zuid-Korea bijdragen aan de bestrijding van het Coronavirus in Nederland in het Algemeen en de Nederlandse Korea-veteranen in het bijzonder.Iedere doos was voorzien van het opschrift 'Stay Strong, Fight against COVID-19'.
Zuid-Korea geeft op deze wijze opnieuw uiting aan dankbaarheid aan militairen uit 19 landen, waaronder 5322 Nederlanders, die 70 jaar geleden tijdens de Korea-Oorlog Zuid-Korea wisten te bevrijden van Noord-Korea en China. In deze oorlog kwamen 123 Nederlandse militairen om.
Naast de vele initiatieven die Zuid-Korea ontplooide om voortdurend aandacht aan de inzet van de Nederlandse Koreaveteranen te geven, is de donatie van 20.000 mondkapjes een welkome aanvulling daarop.Van de 20.000 mondkapjes zullen 16.000 worden overhandigd aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH), die zorg zal dragen voor de uitgifte aan diverse verpleeginstellingen.
De overige 4000 exemplaren worden door de vereniging VOKS rechtstreeks verstuurd naar de 170 Korea-veteranen die lid zijn van de vereniging en acht zorg- en verpleeginstellingen in Nederland, waar Korea-veteranen wonen en worden verzorgd.

Bij de overhandiging waren verder aanwezig de directeur Azië en Oceanië op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, mevrouw Karin Mössenlechner, de militair attaché van de Zuid-Koreaanse ambassade in Brussel, Kolonel Kim Yongsun, en vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu