Verslag Hoengsong Herdenking Roosendaal - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag Hoengsong Herdenking Roosendaal

Nieuws > 2020
(Nieuwsbericht 13 februari 2020)

Op woensdag 12 februari 2020 vond in de kazerne van het KCT te Roosendaal de Hoengsong Herdenking en reünie van District Zeeland/West-Brabant plaats.

Hoewel in 2019 door het VOKS-bestuur was besloten dat deze herdenking en reünie in Roosendaal niet meer zouden plaatsvinden, deelden de Districtscommissaris en aanwezige Korea veteranen op de Jaarvergadering in 2019 deze mening niet.
Daarom werd alsnog het besluit genomen om ook in 2020 de herdenking en reünie in Roosendaal te houden, echter zonder de aanwezigheid van de Zuid-Koreaanse ambassadeur en de burgemeesters van Roosendaal en Halderberge.

Er waren 11 Korea veteranen aanwezig, aangevuld met een deel van het bestuur en donateurs van de VOKS, genodigden en begeleiders. In totaal 24 personen. Al met al toch een leuke groep.
Bij binnenkomst kregen de gasten een kopje koffie en een warm worstenbroodje aangeboden.
De voorzitter VOKS, Paul Gommers, nam vervolgens het woord en vertelde in zijn toespraak waarom deze herdenking tóch werd gehouden en waarom het karakter ervan meer sober zou zijn dan we de voorgaande jaren gewend waren.
Vanwege de stormwaarschuwingen was buiten geen tent geplaatst en zouden er daar ook geen toespraken worden gehouden.

Na de uitleg van de voorzitter in de kantine volgden het signaal ‘Taptoe’ , 1 minuut stilte, het signaal ‘Voorwaarts’ en het Wilhelmus.
Daarna ging een ieder naar de appelplaats, waar het monument staat. De Districtscommissaris, Hendrik Mulder, plaatste bij het monument een bloemstuk en bracht de eregroet.
Daarna volgde het defilé langs het monument, waarna een ieder zich weer naar de gezellige – en warme – kantine begaf, waar de reünie van het district plaatsvond.
Er werd genoten van de heerlijke ‘Blauwe Hap’, wat gedronken, gekletst en foto’s bekeken.
Al met al, ondanks de kleine groep, een waardige herdenking en een erg gezellige reünie.Onze bijzondere dank gaat uit naar de commandant en korpsadjudant van het KCT, die ons in staat stelden deze herdenking en reünie te houden. Tevens een woord van dank aan het aanwezig personeel van Paresto, dat hun uiterste best deed om het ons naar de zin te maken.

Hieronder een kleine foto impressie van deze dag.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu