Wageningen op 5 mei 2020 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wageningen op 5 mei 2020

Nieuws > 2020
(nieuwsbericht van 6 mei 2020)

ARBORETUM WAGENINGEN
Het Arboretum bevindt zich in Wageningen. Arboretum betekent bomentuin en er staan bomen en planten van over heel de wereld met vooral rododendrons in alle kleuren van de regenboog.
Het is een lust voor het oog om in de tuin op de Wageningse Berg rond te lopen en over de Rijn naar het zuiden te kijken richting Nijmegen, waarvandaan 75 jaar geleden de bevrijding van heel Nederland kwam.

Arboretum in Wageningen op 5 mei 2019
Tijdens de viering van de Bevrijdingsdag op 5 mei 2019 vond in het Arboretum in Wageningen een ontmoeting plaats tussen een aantal VOKS-veteranen met de Inspecteur-Generaal Krijgsmacht destijds, luitenant-generaal Van Griensven.
Van deze ontmoeting is onderstaande foto gemaakt. In volgorde van links naar rechts staan op deze foto: De heren Walthie, Ten Seldam,  luitenant-generaal Van Griensven, Lambertus, Flisijn, Titalepta, Kleine en Ghelen. Degene die komt aanwandelen is de heer Nagelkerken. Ook was de heer Hermans aanwezig; deze staat helaas niet op deze foto.Arboretum in Wageningen 5 mei 2020
De volgende foto is begin mei genomen op dezelfde plek waar op Bevrijdingsdag vorig jaar grote tenten waren opgesteld, die de veteranen uit het hele land  ’s morgens zouden moeten beschermen tegen stortregens.Schril contrast
Wat een schril contrast met 5 mei 2020: vorig jaar liepen en reden leden van de VOKS mee in het defilé door Wageningen en voorbij aan de 100.000 enthousiaste bezoekers van alle leeftijden langs de route. Het was die middag prachtig en zonnig weer om met plezier op terug te kijken.
Maar dit jaar gaan alle 75-jaar bevrijdingsfeestelijkheden in iedere stad en ieder dorp niet door.
Zij worden uitgesteld, maar tot wanneer, dat is onzeker.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu