Uitreiking Witte Anjer prijs 2020 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uitreiking Witte Anjer prijs 2020

Nieuws > 2020
Nieuwsbericht van 24 oktober 2020)

Dennis en Mariska van der Kraats uit Etten-Leur hebben de Witte Anjer Prijs 2020 gewonnen. Zij zijn de drijvende kracht achter het Veteranen Search Team (VST), dat zoekacties uitvoert naar vermiste personen.

1600 vrijwilligers
Het Etten-Leurse tweetal richtte dat team op in december 2017, naar aanleiding van de zoekactie naar de vermiste Anne Faber. Inmiddels telt het team van de vrijwilligersorganisatie zo'n 1600 oud-militairen en veteranen. In nog geen drie jaar tijd zetten zij, op verzoek van de politie, meer dan zestig zoekacties op touw.

De Korpschef van de Nederlandse politie Henk van Essen zegt in een reactie op de uitreiking: ,,Jullie geven met jullie initiatief de veteranen weer het gevoel dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. En jullie bieden hoop aan veteranen zelf, maar ook aan de familie en vrienden van vermisten.

Vijftien genomineerden
In totaal waren er vijftien genomineerden voor de Witte Anjer, onder wie Kees Kortlever, Korea-veteraan en Districtscommissaris van de Vereniging Oud Korea Strijders (VOKS).
Hoewel Kees, bescheiden zoals hij is, op voorhand aangaf dat andere genomineerden het nog meer verdienden dan hij, was de uiteindelijke keuze van de winnaar voor de jury toch moeilijk. “Eigenlijk verdienen alle vijftien de eerste plaats” zei Angelien Eijsink, voorzitter van de Jury.Uit handen van de inspecteur-generaal der Krijgsmacht, de generaal-majoor der mariniers Frank van Sprang, ontvingen Dennis en Mariska de prijs.
De Vereniging Oud Korea Strijders feliciteert de terechte winnaars van deze bijzondere waardering voor hun inzet.

Wilt u de video van de uitreiking (75 minuten) nog eens zien, dan kan dat met deze bijgevoegde link:


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu