Herdenking VOKS op 24 juni 2020 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herdenking VOKS op 24 juni 2020

Nieuws > 2020
(Nieuwsbericht van 25 juni 2020)

Op 25 juni 2020 is het 70 jaar geleden dat de Korea-Oorlog uitbrak. Het Ministerie van Patriots and Veterans Affairs (MPVA) van Zuid-Korea had dit feit groots willen herdenken met diverse revisits.
Hiervoor zouden ook Nederlandse Korea-veteranen en een afvaardiging van het Regiment van Heutsz zijn uitgenodigd. Helaas gingen alle revisits tot nu toe niet door vanwege de Coronacrisis.

In plaats daarvan vond op 24 juni 2020 bij het Korea-monument te Schaarsbergen een korte herdenking plaats. Omdat er slechts een klein gezelschap bij aanwezig mocht zijn, waren dit de ambassadeur van Zuid-Korea, Z.E. Yeondoo Jeong, zijn secretaris Jaekwan Chun, de militair Attaché van Zuid-Korea, kolonel Kim, de commandant en bataljonsadjudant van het Regiment van Heutsz, uw voorzitter en secretaris, alsmede de Korea-veteranen de heren Titalepta en Ten Seldam.
Daarnaast woonden meerdere officieren van het Regiment, manschappen van twee compagnies en vertegenwoordigers van de Marine en Marechaussee de plechtigheid bij.

Na een toespraak van de ambassadeur, van de luitenant-kolonel Dolmans en de voorzitter VOKS, werden namens de Republiek Zuid-Korea, het Regiment en de VOKS drie kransen gelegd. Na de prima lunch werd de sobere plechtigheid afgesloten.
Hieronder een foto-impressie van de herdenking.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu