Veteranenreceptie in Crowne Plaza - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Veteranenreceptie in Crowne Plaza

Nieuws > 2017
(Nieuwsbericht van 6 december 2017)

Op woensdag 6 december 2017 vond op uitnodiging van de nieuwe ambassadeur van de Republiek Korea, Z.E. mr. Lee Yun Young, de jaarlijkse Veteranenreceptie plaats in Hotel Crowne Plaza te Den Haag.
Hoewel het aantal Nederlandse Korea Strijders met de jaren minder wordt, was het opmerkelijk dat ruim 65 veteranen gebruik maakten van de uitnodiging van de ambassadeur van de Republiek Korea om hier gehoor aan te geven. In totaal waren inclusief begeleiders en bijzondere gasten ruim 175 personen aanwezig.

De ambassadeur verwelkomde de aanwezigen met een mooie toespraak, waarin hij zijn dank uitsprak voor de heldhaftige daden van de Korea veteranen tijdens de Korea-oorlog.


De ambassadeur van de Republiek Korea,
       Z.E. mr. Lee Yun YoungTijdens de toespraak van de voorzitter VOKS, de heer P. Gommers, werd de heer Hendrik Mulder benoemd tot ere-lid van de VOKS. Dit niet alleen vanwege zijn inzet als Districtcommissaris, maar ook voor het jarenlang dragen van het VOKS-vaandel bij diverse gelegenheden in binnen- en buitenland. (Zie nieuwsbericht)

Daarna kreeg Z.E. Kim Young Woo, Voorzitter van het Nationale Defensie Committee van de Koreaanse centrale overheid het woord. Hij was speciaal voor deze gelegenheid vanuit Zuid-Korea naar Den Haag gekomen.
In zijn speech memoreerde hij naar de dappere inzet van de Nederlandse Korea Strijders en de dankbaarheid die van de Koreaanse overheid nu nog steeds uitgaat. Hij ontving van de aanwezigen een hartelijk applaus.

Daarna werden de ‘Korean Ambassador for Peace’ medailles uitgereikt. Daarvan drie medailles postuum aan twee dochters en een zoon van een reeds overleden Korea veteraan en vier medailles aan aanwezige Korea Veteranen.

Na de voortreffelijke lunch, vergezeld van prachtige muziek, konden de veteranen met elkaar praten en herinneringen ophalen.
Om 14.30 uur werd de receptie beëindigd, zodat een ieder voor aanvang van de spits weer huiswaarts kon keren.

Een fotorapportage kunt u bekijken op deze link.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu