Kerkdienst Yi Jun Church 2017 Leidschendam - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kerkdienst Yi Jun Church 2017 Leidschendam

Nieuws > 2017
(Nieuwsbericht van 2 juli 2017)

Zondag 2 juli 2017 vond in Leidschendam de jaarlijkse kerkdienst plaats voor de Koreaanse gemeenschap in Nederland en België in de Yi Jun Memorial Church. Ook dit jaar stond de dienst o.a. in het teken van de dankbaarheid voor de inzet van de Korea veteranen tijdens de Korea-oorlog.
Deze dag had ook voor de Koreaanse gemeenschap een bijzonder karakter, namelijk het 10-jarig bestaan van de kerk. Deze kerk is opgericht in 2007 in nagedachtenis aan Yi Jun die 1907 in Den Haag is overleden.Na begroeting door het kerkbestuur, opende pastor Y.M. Choi weer vol overgave de kerkdienst. Ook Bisschop G.S. Lee was voor deze herdenking uit Korea overgekomen om het 10-jarig bestaan mee te maken.
Hij gaf een interessante lezing over het tot stand komen van deze kerk en een stukje geschiedenis over Korea.
Vervolgens was er een woord van welkom door mevrouw Meerie Lee en de heer Sungin Noh voor de veteranen. Nadat de beide volksliederen waren gezongen en door de Zuid-Koreaanse ambassadeur Z.E. Yun Young Lee en pastor Byoung Sun Jang een woord van welkom was gesproken, stelde de voorzitter VOKS, de heer Gommers, de veteranen voor aan de aanwezigen. De veteranen kregen uit handen van de Bisschop een cadeau in de vorm van een prachtig Koreaans doosje met laatjes ingelegd met parelmoer.

Na de lunch deden kinderen van een kleuterklasje van de zondagschool een zang- en dansopvoering, waarbij door menig veteraan en begeleider een traantje werd weggepinkt. Ook de demonstratie van Tae Kwan Do onder leiding van Roy Lufting was zeer indrukwekkend.Dhr J. Brand gaf een voordracht over de vergeten oorlog begin jaren ‘50.
Na een voorstelling van een traditionele Koreaanse dans door mevrouw Sunnam Kim werden er liederen van onder andere Händel en Webber gezongen en volgde een sonate op fluit en piano door het duo Kate en Bianca.
Het optreden van het mannenkoor van de Memorial Church was ook zeer onderhoudend. Wat een mooie stemmen zitten er bij!
De dienst werd besloten door het gemeenschappelijk zingen van het bekende Koreaanse lied ‘Arirang’.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu