Sergeant A van Vlaanderen - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sergeant A van Vlaanderen

Nieuws > 2017
(Nieuwsbericht van 13 mei 2017)

Tijdens de Koreareis in mei 2017 hebben de heren Arie van Vlaanderen en Michel van Vlaanderen, respectievelijk zoon en kleinzoon van de op 28 augustus 1952 in Korea gesneuvelde sergeant Van Vlaanderen, het graf van hun (groot)vader kunnen bezoeken.

Sergeant A. van Vlaanderen is samen met vele andere in de Korea-oorlog gesneuvelde militairen begraven op de Internationale Begraafplaats van de Verenigde Naties in de Zuid-Koreaanse stad Busan.


Zoon Arie was vijf jaar oud toen zijn vader in Korea sneuvelde. Tijdens twee eerdere pogingen van Arie om het graf van zijn vader te kunnen bezoeken ging het beide keren mis. Enkele jaren geleden werd Arie bij aankomst in Zuid-Korea ernstig ziek en kon het graf van zijn vader daardoor niet bezoeken. Een jaar later gebeurde hetzelfde nog een keer vlak voor vertrek naar Zuid-Korea en kon de reis helemaal niet doorgaan.

En nu, op 13 mei jongstleden, is het dan eindelijk gelukt.
De VOKS had voor een prachtige krans met lint, met daarop de namen van Arie en Michel, gezorgd die door beiden op het graf van hun (grootvader) werd geplaatst.
Voor alle aanwezigen was het een zeer emotioneel moment waarop dankbaar kan worden teruggezien.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu