Bezoek Koreaanse kinderen aan Schaarsbergen - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bezoek Koreaanse kinderen aan Schaarsbergen

Nieuws > 2017
(Nieuwsbericht van 31 juli 2017)

Een groep Zuid-Koreaanse kinderen maakte in juli en augustus 2017 samen met hun begeleiders een rondreis door Europa. Tijdens deze reis bezochten zij o.a. Frankrijk, Engeland, Nederland en Duitsland. Hun rondreis stond in het teken van de Korea Veteranen en het ervaren van de Europese cultuur.
In het bijzonder vormden de Korea veteranen bij hun reis een belangrijk item. Het mag dan niet alleen bijzonder heten dat zij zich op hun bezoek in de diverse landen goed hadden voorbereid, maar dat ze ook nog spandoeken en flyers voor ieder land hadden gemaakt. Heel bijzonder!

Op 31 juli 2017 was een bezoek aan Schaarsbergen gepland.
De vicevoorzitter van de VOKS, Leo Schreuders, pakte zijn vroegere beroep als reisleider weer op en ontving ’s morgens de kinderen en hun begeleiders op in het Van Heutsz Museum te Schaarsbergen.
Er waren daarbij ook meerdere Korea Veteranen en bestuursleden van de VOKS aanwezig om met de groep kennis te maken.
Onder het genot van een kopje koffie, een glas thee of een glaasje water, vergezeld van de Hollandse lekkernij ‘Stroopwafel’ vertelde Leo Schreuders over de deelname van het NDVN in de Korea-Oorlog en gaf informatie over de Vereniging.


Daarna was het de beurt aan de conservator van het museum, Majoor G. van der Most die de vele vragen beantwoordde.
Vervolgens werd het museum bezichtigd, waarbij de kinderen voor de aanwezige veteranen diverse dansen en zang hadden voorbereid. Een ieder genoot van deze bijzonder momenten.
Daarna werd door de groep een krans gelegd bij het Koreamonument in de kazerne ter nagedachtenis aan de soldaten die tijdens de Korea-oorlog zijn omgekomen.Aansluitend werd in een vrolijke sfeer de lunch genuttigd in hotel ‘Arnhem’ (De Valk) aan de Amsterdamseweg te Arnhem.
De kinderen waren niet weg te slaan van de Veteranen en er werden adressen uitgewisseld. Het afscheid was voor sommigen, zowel kinderen, hun begeleiders als de veteranen, dan ook erg emotioneel.
Daarna vertrok de groep op weg naar de volgende bestemming (Frankfurt) en werden ze door de veteranen uitgezwaaid.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu