In Memoriam kolonel b.d. L.C. Schreuders - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In Memoriam kolonel b.d. L.C. Schreuders

Nieuws > 2017
(Nieuwsbericht van 12 juni 2017)

Op maandag 12 juni 2017 is in zijn woonplaats Weert de ere-voorzitter VOKS, kolonel b.d. L.C. Schreuders overleden.
Kolonel Schreuders, bij velen beter bekend als 'Leen' richtte samen met generaal b.d. Tack in 1977 de Vereniging Oud Korea Strijders op.
Zowel generaal Tack als kolonel Schreuders maakten deel uit van het 1e Nederlands Detachement Verenigde Naties, dat participeerde in de Korea oorlog.De kolonel was een organisator in hart en nieren. Onrecht kon hij niet uitstaan en hij ging desnoods 'door de loopgraven' om bij de overheid voor de Oud Korea Strijders aandacht en respect te vragen.
Jarenlang was hij secretaris van de VOKS. Na het overlijden van voorzitter Tack, had hij tijdelijk drie functies: voorzitter, secretaris en redacteur van de VOX-VOKS.

Zijn gezondheid nam echter steeds verder af. Hij besloot daarom te stoppen met bestuursfuncties en droeg het voorzitterschap over aan de heer C. Motshagen.
Tijdens de herdenking en Reunie van de VOKS, op 27 oktober 2010, nam hij afscheid en ontving tot zijn verrassing uit handen van generaal De Kruijf voor zijn inzet voor de Oud Korea Strijders in het bijzonder en overige veteranen in het algemeen, de hoogste militaire onderscheiding, het Ereteken van Verdienste in Goud.
Tevens werd hij door de Ledenvergadering benoemd tot ere-voorzitter VOKS.

Na het overlijden van zijn geliefde vrouw Eileen in 2013, ging het met zijn gezondheid verder bergafwaarts totdat hij, omringd door zijn familie, in zijn eigen woning op 12 juni j.l. overleed. Leen Schreuders is 93 jaar geworden. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu