Wageningen 5 mei 2023 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wageningen 5 mei 2023

Nieuws > 2023
(Nieuwsbericht van 6 mei 2023)

Op de vroege ochtend van 5 mei 2023 meldden Korea-veteraan Willy Lambertus met zijn zoon Willy en geestelijk verzorger VOKS ds. P. ’t Hoen zich in de tent op het Arboretum te Wageningen. Daar werden zij opgevangen door VOKS-detachementscommandant Rob Meeuwisz.

Na de gebruikelijk kennismaking dronken zij samen een kopje koffie en konden dankzij de zorg van Rob van de lunch gebruikmaken.
Er was helaas regen voorspeld; daarom hadden zij regenjassen en paraplu's bij zich.
Om 11.30 uur namen de heren Lambertus met zijn zoon Willy en ds. ’t Hoen plaats in de Willys MB Jeep van hun chauffeur, Tom Roodenburg.Duizenden toeschouwers stonden langs de weg en bij de eretribune salueerden zij naar de hoogwaardigheidsbekleders met o.a. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven.
De waardering van het publiek bleek uit de vele bloemen die aan de inzittenden werden gegeven en het aanhoudend applaus.
Onze mannen reden als eersten mee in het 2e  cluster van het defilé. Dit was in hun voordeel dicht bij het eindpunt, want toen al regende het pijpestelen. Daarbij nog een geluk dat hun jeep een overkapping had!Aandacht van het publiek
Zoals gewoonlijk ontmoetten zij bekenden tijdens de borrel en dat was goed weerzien.  Ook Willy, de zoon van Lambertus, die bij zijn vader in de jeep zat, was onder de indruk van het hele gebeuren; vooral de aandacht van het publiek voor zijn vader.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu