Naamsgevingsceremonie Arnhem - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Naamsgevingsceremonie Arnhem

Nieuws > 2023
(Nieuwsbericht van 19 januari 2023)

ARNHEM – Drie viaducten over de A12 bij Arnhem worden vernoemd naar militairen die zijn omgekomen tijdens vredesmissies. Het gaat om Sergeant Arie van Vlaanderen, Kapitein Ber Kamevaar en Soldaat der 1e klasse Jeffrey Broere.

Op donderdag 19 januari 2023 vond op het Arnhemse stadhuis de officiële naamgevingsceremonie plaats in aanwezigheid van nabestaanden, vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat en de Vereniging Oud Korea Strijders (V.O.K.S). Tijdens deze ceremonie werd dor wethouder Roelofs van de gemeente Arnhem, samen met de nabestaanden van de gesneuvelden, op symbolische wijze de naamborden voor de viaducten onthuld.

Bijvende herinnering aan jonge mensen
Namens de VOKS waren aanwezig voorzitter Paul Gommers, secretaris Leo Schreuders en de Korea-veteranen Kees Kortlever, Herman Leander en Ton Hazeleger.
Arnhem krijgt hiermee een blijvende herinnering aan jonge mensen die zich hebben ingezet voor de vrijheid van anderen. Wethouders Roelofs zei o.a.: “Wij kunnen en mogen nooit vergeten hoe belangrijk het werk is dat onze veteranen voor vrede en veiligheid hebben verricht.”Project Vernoeming Omgekomen Militairen tijdens Missies op Infrastructuur Kunstwerken
De drie viaducten zijn onderdeel van het nationale project Vernoeming Omgekomen Militairen tijdens Missies op Infrastructuur Kunstwerken. Doel van dit project is het maatschappelijk zichtbaar maken van militairen die in het recente verleden hun leven gaven in het kader van de vrijheid. Landelijk zullen circa 45 viaducten worden vernoemd naar omgekomen militairen. Het project wordt ondersteund door de ministeries van Defensie en van Infrastructuur en Waterstaat. De uitvoering ligt bij het Veteranen Platform in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem.
Namens de Vereniging Oud Korea Strijders zijn drie namen geselecteerd voor dit project, te weten de soldaat Gustaaf Oscar van Maarseveen, sergeant Arie van Vlaanderen en kapitein Ber Kamevaar.
Omdat de kapitein Kamevaar en sergeant Van Vlaanderen afkomstig waren uit de gemeente Arnhem, werd voor de onthulling deze ceremonie daar georganiseerd.Zie meerdere foto's onder dit bericht
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu