Verslag Veteranen Receptie Atrium - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag Veteranen Receptie Atrium

Nieuws > 2023
In het Atrium in het stadhuis van Den Haag werd op 10 oktober 2023 door de Zuid-Koreaanse ambassadeur Z.E. Hyoung-chan Choe de foto-expositie ‘Het Verleden en Heden van onze Eeuwige Helden’ geopend.

Van een groot aantal Korea-veteranen werden twee afbeeldingen getoond; 1 foto tijdens de Korea-Oorlog en 1 foto in het heden.
Verder was er informatie te zien over de Internationale Begraafplaats UNMCK in Busan (Zuid-Korea) waar 117 Nederlandse militairen die tijdens de Korea-Oorlog omkwamen, zijn begraven.Aansluitend volgde de Veteranen Receptie, die werd begonnen met het Zuid-Koreaanse- en Nederlandse Volkslied, waarna de ambassadeur, burgemeester Van Zanen van Den Haag en voorzitter VOKS een toespraak hielden.
Na de toespraken ontvingen de aanwezige Korea-veteranen een nieuw model van de Korean Ambassador for Peace Medal, die ter gelegenheid van 70 jaar wapenstilstand was uitgegeven.Nadat eenieder had kunnen genieten van een Koreaans buffet-diner werden de ambassadeur en zijn vrouw bedankt voor de uitnodiging en gastvrijheid en koerste men huiswaarts.

Foto’s
Enkele foto’s van de Herdenking en Reünie staan onder deze tekst

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu