Erelid Ferry Titalepta overleden - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Erelid Ferry Titalepta overleden

Nieuws > 2023
(Nieuwsbericht van 8 juni 2023)

Vandaag ontving het secretariaat van de VOKS het bericht dat Korea-veteraan en erelid VOKS Ferry Titalepta in de nacht van 7 op 8 juni is overleden.


Ferry Titalepta ging in april 1953 met het Noorse transportschip ‘ MS Skaubryn’ naar Korea, waar hij op 3 mei 1953 aankwam.
Zeven dagen na aankomst in Korea raakte hij op 10 mei 1953 gewond door een granaatscherf. Na herstel ging hij terug naar zijn onderdeel aan het front, het 3e peloton van de A-Compagnie.
Tot aan zijn FLO in 1987 was Ferry daarna op de Simon Stevinkazerne in Ede sportinstructeur en beëindigde zijn militaire loopbaan als adjudant.

Erelid VOKS en Koninklijkeonderscheiding
Ruim 20 jaar geleden begon Ferry als vrijwilliger in het Koreamuseum (de Historische verzameling van het Regiment Van Heutsz).
Voor zijn werkzaamheden voor ons museum werd hij benoemd tot erelid. Daarnaast ontving hij de Eremedaille Oranje Nassau met de zwaarden in goud.

Afscheidsdienst
De afscheidsdienst met militaire eer zal plaatsvinden op woensdag 14 juni om 12.00 uur in crematorium te Dieren, Imboslaan 6.
De familie heeft liever geen bloemen voor het afscheid. In plaats daarvan is gevraagd om een donatie voor de VOKS te doen, waarvan een gedeelte kan worden besteed aan het museum in Schaarsbergen waarvoor Ferry zich meer dan 20 jaar heeft ingezet.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu