Verslag Revisit juli 2023 Korea - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag Revisit juli 2023 Korea

Nieuws > 2023
(Nieuwsbericht van juli 2023)

Op 24 juli 2023 kwamen zes Nederlanders, te weten twee Korea-veteranen met begeleiders en een zoon van een overleden Korea-veteraan met partner,  op uitnodiging van het Ministerie van Patriots and Veterans Affairs van Zuid-Korea (MPVA) in Seoul aan.

De beide Korea-veteranen waren Dick Vis en Henk van der Hoef, die beiden met Nederlandse Marineschepen naar Korea gingen om daar te worden ingezet.
Verder gingen mee Willem Brouwer, zoon van Korea-veteraan Wim Brouwer, die zelfs drie keer op missie ging naar de Korea-Oorlog.  Aan deze revisit deden 22 landen, die aan de Korea-oorlog deelnamen, mee. Er waren 64 Korea-veteranen aanwezig uit 13 verschillende landen, aangevuld met begeleiders.

Tijdens deze revisit werd o.a. een bezoek gebracht aan de grens met Noord-Korea en aan de
de Internationale Begraafplaats (UNMCK) in Busan, waar 's avonds de herdenking plaatsvond van 70 jaar Armistice (wapenstilstand). Deze herdenking werd bijgewoond door de president van Zuid-Korea en de first lady.
Verder werd na terugkeer in Seoul een bezoek gebracht aan Nationaal Militair Museum in Seoul en namen de zes deel aan een diner op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur in Seoul.

Het uitgebreide volledige verslag van deze reis, geschreven door Willem Brouwer en aangevuld door de andere vijf deelnemers, kunt u in deze link lezen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu