Foto expositie Korea-veteranen in Atrium Den Haag - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Foto expositie Korea-veteranen in Atrium Den Haag

Nieuws > 2023
(Nieuwsbericht van 2 oktober 2023)

De fototentoonstelling 'Verleden en Heden van onze eeuwige Helden' is van 10 t/m 24 oktober in het Atrium Den Haag te zien.
De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Ambassade van de Republiek Korea in Nederland en De Vereniging Oud Korea Strijders (V.O.K.S.) en is mede mogelijk gemaakt door het Koreaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Koreaanse Ministerie van Patriotten en Veteranenzaken (MPVA).
Deze fototentoonstelling herdenkt het 70-jarig jubileum van de wapenstilstand in de Koreaanse oorlog.Deze groepsfoto is een deel van de Ost-Cie van het eerste Detachement, gemaakt na de aanval op Heuvel 325.  In het midden vooraan: 1e lt. L.C. Schreuders (achter de helm). In het midden achteraan kapitein N. Tack (die een helm vasthoudt). Deze beide militairen waren in 1977 de oprichters van de Vereniging Oud Korea Strijders (VOKS).

In deze tentoonstelling kunnen bezoekers verschillende aspecten van de Nederlandse deelname aan de Koreaanse oorlog zien en het verleden en heden bekijken van de ‘Eeuwige Helden’ die Korea verdedigden. Er is ook een video te zien met interviews met veteranen uit 22 landen die hebben deelgenomen aan de Koreaanse Oorlog, waaronder Nederland. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu