Stichting oorlogsverhalen - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stichting oorlogsverhalen

Stichting Oorlogsverhalen
Pia Media is een van de initiatiefnemers van de Stichting Oorlogsverhalen.
De Stichting Oorlogsverhalen wordt het grootste openbare video-en tekstarchief van Nederlandse oorlogsverhalen. Het wil niet-anonieme getuigenissen over oorlog als 'oral history' vastleggen en toegankelijk maken en houden voor huidige en toekomstige generaties.
Oud-minister van Defensie Hans Hillen is voorzitter geworden van de stichting.

"Met dit groot opgezette documentair-journalistieke initiatief ontsluiten we de persoonlijke geschiedenissen van Nederlanders die waar ook ter wereld met oorlog te maken hebben gekregen. Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Waarmee ook duidelijk wordt dat vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheden zijn en dat de gevolgen van oorlog generaties lang doorwerken in ons dagelijks leven en de keuzen die we daarin maken", aldus Hans Hillen in een toelichting.

Website on-line
De oorlogsverhalen worden gerubriceerd op naam, land en thema en zijn te vinden op de website www.oorlogsverhalen.com, die met ruim 60 video’s on-line is gegaan.

Bestuur
Het bestuur van de stichting wordt naast Hans Hillen gevormd door Angelien Eijsink (oud Lid Tweede Kamer), Ad van Baal (Luitenant-generaal b.d.), Peter Steenmeijer (voormalig directeur Oorlogsgravenstichting Indonesië) en Pia van der Molen (documentairemaker).

Korea
De Stichting Oorlogsverhalen heeft de Korea-oorlog als volgende project in de steigers staan.
Met het bestuur van de VOKS is hierover inmiddels contact geweest.
Mocht u, als Korea-veteraan, zelf uw verhaal kenbaar maken, neem dan contact op met het secretariaat van de VOKS.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu