Monument Vredesoperaties Roermond - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Monument Vredesoperaties Roermond

Aan de Maastrichterweg in Roermond bevindt zich in het stadspark Hattem het Monument voor Vredesopraties.Het Nationaal Monument voor Vredesoperaties in Roermond is opgericht ter nagedachtenis van de militairen van de Nederlandse strijdkrachten die sinds het begin van de Korea-oorlog in dienst van de Verenigde Naties zijn omgekomen tijdens of als gevolg van vredesoperaties. Nederland heeft sinds 1950 meer dan 50.000 militairen uitgezonden naar crisisgebieden over de hele wereld.

Koreaplaquette
Bij dit monument bevindt zich onder andere de Koreaplaquette.
Voor het verkrijgen van deze plaquette is heel veel werk verzet. Dankzij bijdragen van Oud Koreastrijders, donateurs, de Zuid-Koreaanse Ambassade in Den Haag, de Nederlandse Ambassade in Zuid-Korea, het Regiment Van Heutsz, en vele anderen, kon dit monument uiteindelijk worden gefinancierd.Het uiteindelijke resultaat werd op 2 september 2017 onthuld door Ambassadeur Z.E. de heer Yun Young Lee, samen met VOKS-voorzitter Paul Gommers.

De namen van de tijdens de Korea-Oorlog omgekomen militairen van het NDVN zijn op vier andere plaquettes bij het monument geplaatst.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu