Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Een langgekoesterde wens van velen is in vervulling gegaan: een plek waar veteranen – en desgewenst hun partner – kunnen worden begraven, bijgezet (urn) of hun as kan worden uitgestrooid.
Een plek die recht doet aan hun inzet voor vrede en vrijheid; een indrukwekkende plek voor nabestaanden en bezoekers, met een prachtig herdenkings- en educatiecentrum. Alles uit eerbied voor onze veteranen.  • Er is met nadruk voor gekozen voor uniformiteit. Dat houdt in dat alle graven worden voorzien van een uniforme staande grafsteen en grafbedekking. De steen is voor de veteraan of voor zijn/haar nabestaanden vrij van kosten: de steen wordt aangeboden door de Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen.
  • In een graf kan ook een urn worden bijgezet. As verstrooien is ook mogelijk. Hiertoe is een strooiveld gerealiseerd.
  • Een veteranenuitvaart gaat gepaard met de nodige etiquette en protocol. Om die reden is gezocht naar een kennispartner en beheerder van de begraafplaats. Die heeft het bestuur gevonden in het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta.
  • Dit team kent alle gangbare protocollen en de etiquette van alle soorten uitvaarten – in het bijzonder van militaire en veteranenuitvaarten. Zo staat de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen garant voor een waardig afscheid van veteranen, stijlvol, met een constante kwaliteit én behoud van protocol.
  • De aula in het herdenkings- en educatiecentrum biedt ruimte voor ceremonies met 80 personen tot 140 personen. Met speciale voorzieningen in de buitenlucht kunnen tot 500 personen een uitvaart bijwonen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu