Jubileumboek 70 jaar Regiment Van Heutsz - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jubileumboek 70 jaar Regiment Van Heutsz

Nieuws > 2021
(Nieuwsbericht van 24 december 2021)

Op donderdag 16 december 2021 nam regiments- en bataljonscommandant luitenant-kolonel Tabe de Boer op de Oranjekazerne in Schaarsbergen het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ‘70 jaar Regiment Van Heutsz’.
Dit boek, geschreven door Laurens van Aggelen, geeft een levendig beeld van het meest gedecoreerde regiment van de Koninklijke Landmacht.Als bataljon van de Luchtmobiele Brigade ontwikkelde deze eenheid zich zeer verdienstelijk en was het betrokken bij tal van uitzendingen. Meteen al in het jaar van oprichting tijdens de hevige strijd in Korea. Deze ‘Vergeten Oorlog’ die bij velen nog altijd onbekend is, werd door de daarbij betrokken Nederlandse militairen als zeer zwaar ervaren.
Vele dienstplichtigen die bij het Regiment Van Heutsz dienden, zullen herinneringen hebben aan de roemruchte Infanterie Beveiligings Compagnieën waarvan zij deel van uitmaakten en waarover in het boek te lezen valt.

Uit de vele interviews die de auteur voor dit boek hield met zowel oudgedienden als actief dienende militairen wordt ook beschreven hoe het er aan toe ging bij de voormalige Luchtverdedigingscompagnie en bij de vele uitzendingen zoals naar Bosnië, Afghanistan, Irak, Mali en Jordanië. Ook is er aandacht voor de bijzondere band tussen het regiment en het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek.
Eveneens is er ruimschoots aandacht door de bijzondere band tussen het bataljon en het Korps Commando Troepen. Een hechte band die zich de komende tijd zal versterken omdat het bataljon vanuit een air assault-rol en als lichte infanterie de special forces bij speciale operaties zal ondersteunen.

Over de auteur
Laurens van Aggelen (1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere
publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van militaire geschiedenis, de Slag om Arnhem en de Tweede Wereldoorlog. Van Aggelen is ook schrijver van het boek ‘De Nederlandse Rode Baretten’ over 20 jaar Luchtmobiele Brigade en het boek ‘75 jaar Stoottroepen’.

Over het boek
Titel: 70 jaar Regiment Van Heutsz
Subtitel: Het moet, dus het kan!
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Uitvoering: gebonden hardcover, full colour

Bestellen
U kunt dit boek bestellen met deze link: https://www.we-publishing.nl/heutsz.html
De prijs is € 32,50

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu