Afscheid van Kolonel Kim - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Afscheid van Kolonel Kim

Nieuws > 2021
Nieuwsbericht van 3 juli 2021)

Op 2 juli 2021 nam de VOKS, het Regiment Van Heutsz en de medewerkers van het Museum in Schaarsbergen afscheid van de militair attaché van de Republiek Korea, kolonel Yongsun Kim.

In april 2018 arriveerde, als opvolger van kolonel Sun-Ku Lee, in Brussel de nieuwe militair attaché van de Republiek Korea, de kolonel Yongsun Kim.
De militair attaché van de Republiek Korea is gestationeerd in de Zuid-Koreaanse ambassade in Brussel. Hij is verantwoordelijk voor de militaire betrekkingen tussen Zuid-Korea en de landen Luxemburg, België en Nederland.
Een deel van zijn taken bestaat uit het onderhouden van contacten tussen de Korea-veteranen in deze landen en Zuid-Korea.Hoewel voorgaande militaire attachés van Zuid-Korea ook al heel veel aandacht besteedden aan de Korea-veteranen, nam kolonel Yongsun Kim een bijzondere positie in.
De betrokkenheid van kolonel Kim voor de Korea-veteranen was groot. Als voorbeelden noemen wij zijn inzet voor het bezoek van Korea-veteranen aan de Zuid-Koreaanse marineschepen in Antwerpen en in Rotterdam. En de bijzondere herdenking bij het Korea-monument op de begraafplaats Crooswijk in Rotterdam waar hij er voor zorgde dat zelfs een compleet Zuid-Koreaans koor optrad.
Verder zijn inspanningen m.b.t. de zoektocht naar de vijf vermiste militairen van het NDVN tijdens de Korea-Oorlog en het onderhouden van contacten met de familieleden van de vermisten.

Op begrafenissen van overleden Korea-veteranen ondernam hij de reis van soms 250 kilometer om de afscheidsdienst te kunnen bijwonen en droeg daarbij meerdere keren een bloemstuk naar het graf.
En dan het prachtige herinneringscadeau in de vorm van een glazen sculptuur die hij aan de VOKS en het Regiment Van Heutsz overhandigde om de inzet van de Korea-veteranen tijdens de Korea-Oorlog opnieuw extra aandacht te geven.

op 18 mei 2021 plantte de kolonel samen met Korea-veteranen Titalepta en Ten Seldam twee herdenkingsbomen bij het museum van het Regiment Van Heutsz te Schaarsbergen.Tijdens het afscheid, op vrijdag 2 juli jl. plaatste de kolonel samen met zijn directe medewerkers van de ambassade en drie Korea-veteranen een herdenkingssteen bij deze twee boompjes met de tekst:

Where the human is whole, there is peace, where divided, there is war.
The Regiment Van Heutsz
a symbol of remarkable heroism,
we will remember you forever!
KATCHI KAPSHIDA

Na de plaatsing van de herdenkingssteen, werden bloemen gelegd bij het Korea-monument.

Tijdens de afscheidslunch in Hotel Van der valk Arnhem ontving de kolonel diverse geschenken van het Regiment, de medewerkers van het museum en de VOKS, waaronder een oorkonde met de volgende tekst:

With this certificate, the board of the Korean War Veterans Association of the Netherlands would like to express their gratitude towards the defense attaché of the Republic of Korea

Colonel Yongsun Kim

During the many visits to the Netherlands, colonel Kim has shown deep respect, dedication and support towards the Dutch Korean War Veterans. We look forward to continue the partnership and cooperation between our association and the Republic of Korea.

Eeen foto-impressie van het afscheid kunt u onder dit bericht bekijken


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu