Verslag Herdenking en Reünie VOKS - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag Herdenking en Reünie VOKS

Nieuws > 2024
(Nieuwsbericht van 17 april 2024)

Op 16 april 2024 vond in de Oranjekazerne in Schaarsbergen, in bijzijn van de commandant en manschappen van het 12e Infanteriebataljon ‘Ranger’ Regiment Van Heutsz,  de jaarlijkse herdenking en reünie van de Vereniging Oud Korea Strijders (VOKS) plaats.Ruim 120 deelnemers, onder wie 15 Korea-veteranen, hun familieleden en begeleiders, donateurs van de VOKS en speciaal genodigden van de Zuid-Koreaanse Ambassade, de Nederlandse Krijgsmacht en de ambassade van de VS in Nederland en anderen.
Na de toespraak van de Zuid-Koreaanse ambassadeur, Z.E. Hyoung-chan CHOE, ontving Korea-veteraan Van Zijl uit handen van de ambassadeur een onderscheiding.
Na de diverse toespraken, gevolgd door de volksliederen van Nederland en Zuid-Korea, volgde het dodenappel, waarin de namen werden voorgelezen van 125 tijdens de Korea-Oorlog omgekomen of vermiste Nederlandse militairen en 13 aan het NDVN toegewezen omgekomen Zuid-Koreaanse militairen. Daarna volgde na drie slagen op de bel een minuut stilte.
De herdenking werd afgesloten met de kranslegging en het defilé, waarna men in de Fly-inn kon genieten van een rijstmaaltijd en tijdens de reünie herinneringen kon ophalen.

Foto’s?  zie de foto’s onder dit bericht (klik op de foto's om deze te vergroten)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu