Commando-overdracht Regiment Van Heutsz - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Commando-overdracht Regiment Van Heutsz

Nieuws > 2024
(Nieuwsbericht van 102maart 2024)

Op dinsdag 12 maart 2024 vond op het KTOMM Bronbeek de overdracht plaats van het commando van het 12e Infanteriebataljon ‘Ranger’ en het Regiment Van Heutsz.

Deze plechtigheid werd bijgewoond door een groot aantal genodigden, onder wie de voorzitter VOKS Paul Gommers, de secretaris Leo Schreuders en bestuurslid Kees Kortlever. Tevens zagen we enkele oude bekenden onder de aanwezige bewoners van Bronbeek, Korea-veteraan Thom Hazeleger, Herman Leander, Van Zijl en voormalig Dc William Roza.
Verder stonden ook enkele compagnieën opgesteld, alsmede de vaandelwacht met het vaandel van het Regiment Van Heutsz en de vlaggenwacht met de bataljonsvlag.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door de fanfare van het Regiment Grenadiers en Jagers.
De scheidend commandant, luitenant-kolonel T.L. de Boer overhandigde het vaandel aan zijn opvolger luitenant-kolonel M.A.G. Duchateau. Beiden hielden zoals gebruikelijk een indrukwekkende toespraak.Tijdens de plechtigheid werd de taptoe geblazen en een minuut stilte gehouden; dit in verband met het overlijden van Korea-veteraan L.B. Zaad op 10 maart 2024.
Na afloop van de plechtigheid was er gelegenheid om LKol De Boer en zijn opvolger de hand te drukken. De scheidend commandant ontving daarbij van de VOKS een oorkonde met bijbehorend schildje met de Indianhead en een cadeaubon.Daarna was er een ontvangst in de Kumpulan waar nog even van gedachten gewisseld kon worden onder het genot van drankjes en hapjes.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu