Bijzetting Korea-veteraan F. Titalepta - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bijzetting Korea-veteraan F. Titalepta

Nieuws > 2024
(Nieuwsbericht van 2 mei 2024)

Op maandag 29 april 2024  kwam de urn met de stoffelijke resten van Korea-veteraan Ferry Titalepta aan op vliegveld Incheon in Zuid-Korea. Zijn echtgenote Marian en kleindochter Natasja waren hierbij aanwezig.
Zij werden beiden begeleid door de voorzitter VOKS en drie militairen van het Regiment Van Heutsz.

29 april 2024
In de aankomsthal werd een ontvangstceremonie gehouden, in aanwezigheid van Minister Kang Jung-ai van de MPVA, de NL-ambassadeur in Zuid-Korea P. Van der Vliet en de NL-Militair Attaché in Korea, Lt-Kol L. Snel.
Daarna vertrok het gezelschap naar een special plek, waar de urn tijdelijk werd geplaatst omdat de bijzetting enkele dagen later op de Internationale Begraafplaats van de Vernigde Naties (UNMCK) in Busan zou plaatsvinden.

30 april 2024
Op 30 april 2024, vond in de plaats Hoengseong (Zuid-Korea) bij het Nederlands-Koreaans oorlogsmonument ‘De Molen’ de jaarlijkse herdenking plaats ter nagedachtenis aan de 125 omgekomen of vermiste Nederlandse militairen van het Nederlands Detachement Verenigde Naties tijdens de Korea-Oorlog.
De familie van de overleden Korea-veteraan Ferry Titalepta, die op 2 mei zal worden bijgezet op de Internationale Begraafplaats van de VN in Busan, was bij deze plechtigheid aanwezig, waarbij hun voor de Zuid-Koreaanse TV een interview werd afgenomen.

2 mei 2024
op 2 mei 2024 werd  Korea-veteraan en erelid VOKS Ferdinand (Ferry) Titalepta bijgezet op  de Internationale Begraafplaats van de Verenigde Naties (UNMCK) in Busan  (Zuid-Korea).

Onder vakkundige leiding van explicateur John Bocskay werden enkele toespraken gehouden door o.a. Z.E. Paul van der Vliet, NL-ambassadeur in Korea en Z.E. Mr. Lee Hee-wan, viceminister van de MPVA.
Nadat de echtgenote en kleindochter (Marian Titalepta en Natasja Thien) de urn in het graf hadden geplaatst, volgde de kranslegging en de bloemenceremonie.
Aan het einde van de ceremonie sprak kleindochter Natasja een dankwoord uit.
Bij de bijzetting waren ook directie en leerlingen van drie scholen aanwezig, onder wie de Samil School, waarmee de VOKS een sterke band heeft.
De ceremonie is nogmaals te zien op YouTube (UNMCK). Klik hier voor de video

Zie foto's onder deze pagina (klik op de foto's om deze te vergroten)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu