Koninklijke onderscheiding voor erelid VOKS Georg van der Most - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Koninklijke onderscheiding voor erelid VOKS Georg van der Most

Nieuws > 2024
(Nieuwsbericht van 27 april 2024)

 
Luitenant-kolonel bij het Regiment Geneeskundige Troepen G.J.P. van der Most , erelid van de Vereniging Oud Korea Strijders, is op 26 april 2024 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.
Georg van der Most zet zich meer dan 20 jaar vrijwillig in voor de samenleving. Hij is curator en manager bij het museum Regiment van Heutsz in Arnhem, dat de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands Indië Leger (KNIL) en de Nederlandse inbreng in de strijd in Korea conserveert en exposeert. Daarnaast is hij al vele jaren betrokken bij het Nederlands Artilleriemuseum op de Legerplaats bij Oldebroek.

 
Verder is hij zeer betrokken bij veteranen, waaronder degenen die in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea hebben gediend, en bezoekt velen in het hele land om naar hen te luisteren en waar nodig en mogelijk te helpen. Binnen de gemeente Heerde is de heer Van der Most lid van het comité 4 en 5 mei Heerde, waarbij hij bijvoorbeeld voorlichting geeft aan scholen als “Veteraan voor de klas”. Hij is ook jarenlang betrokken bij het Heerder Historisch Museum, sinds 2021 als vicevoorzitter. Vanuit het comité 4 en 5 mei organiseert hij al sinds 2016 exposities in dit museum in de periode rondom 4 en 5 mei.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu