Revisit Zuid-Korea november 2021 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Revisit Zuid-Korea november 2021

Op zondag 7 november 2021 vertrokken drie Korea-veteranen met hun begeleiders naar Zuid-Korea om een revisit mee te maken.
Het waren onze veteranen Jac Faassen, Henk Bos en George Bosma, respectievelijk met dochter Riekie, zoon Kennard en zoon Tjebbe.
Het was de eerste revisit in 2021, omdat vanwege de Corona-pandemie alle voorgaande waren geannuleerd.
Met in totaal 100 personen werd een vijfdaags programma gevolgd in Seoul en Busan.
Bart van Genugten heeft over deze revisit een mooie filmdocumentaire gemaakt.
De film wordt in delen uitgezonden, deels in de Engelse taal, met een Nederlandse ondertiteling.De volgende tekst is door Bart geschreven:

"De Nederlandse Korea-veteranen zijn inmiddels oud, maar drie heren hadden nog genoeg energie om Zuid-Korea te bezoeken. Twee van de veteranen zijn sinds de oorlog niet meer in Korea geweest en blijven nu een hele week om de Koreaanse cultuur te herdenken, herinneringen op te halen en te ervaren.
Het Ministerie van Patriottisme en Veteranenzaken organiseerde de reis en nodigde mij uit om met de Nederlandse veteranen mee te gaan  op hun reis.
In deze video mogen de veteranen de Koreaanse klederdracht (Hanbok) dragen, gaan ze naar het War Memoral Museum in Seoul en sluiten de dag af met een bezoek aan Insadong. Ondertussen delen ze hun oorlogsverhalen, ervaringen en hun indrukken over Korea.
Het is een waardevolle reis. Ik voel me vereerd om tijdens deze reis bij hen te zijn en naar hun geweldige verhalen te luisteren, ik hoop dat u dat ook voelt.
Geniet van het filmpje."
Bart van Genugten 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu