Revisit en bijzettingen Zuid-Korea november 2022 - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Revisit en bijzettingen Zuid-Korea november 2022

In november 2022 namen tien personen deel aan de revisit naar Zuid-Korea.
Tevens werden tijdens dit bezoek de urnen van twee overleden Korea-veteranen bijgezet op de Internationale Begraafplaats van de Verenigde Naties (UNMCK) in Busan.

Albert Hoogenboom, de broer van Korea-veteraan Hoogenboom, en Annelies en Bernard Engberink, respectievelijk dochter en zoon van adjudant Engberink, brachten de beide urnen naar Zuid-Korea. Onder de overigen de voorzitter VOKS, Korea-veteraan Theo Haver met zijn zoon Marcel, mevrouw Radstaat, zus van de in 1952 gesneuvelde soldaat Radstaat, met haar zoon Stefan en de majoor Derkse en kapitein Rorink van het Regiment van Heutsz.

Tijdens hun bezoek nam Bart van Genugten, die samen met zijn vrouw in Zuid-Korea woont, enkele interviews op die hieronder te volgen zijn door te klikken op de bijbehorende link.
De video's beginnen met enkele seconden reclame voordat de interviews beginnen en zijn voorzien van Nederlandse, Engelse en Koreaanse ondertiteling. Hiervoor moet je op de knop 'CC' klikken onderaan de video en de juiste taal kiezen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu