Monument Rotterdam - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Monument Rotterdam

ROTTERDAM: HET KOREAMONUMENTBeschrijving
Het 'Korea-monument' in Rotterdam is een rode, granieten gedenksteen. Aan de voet van de steen is een urn geplaatst met aarde afkomstig uit Korea. Op de gedenksteen zijn het embleem van de NDVN, een Koreaans embleem en de namen, geboorte- en sterfdata van acht gesneuvelde militairen aangebracht.
Het 'Korea-monument' in Rotterdam is opgericht ter nagedachtenis aan acht Rotterdamse leden van het Nederlandse Detachement Verenigde Naties (NDVN) die bij de strijd in Korea (1950-1953) door oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Oprichting en onthulling
De oprichting van het monument was een initiatief van de Vereniging van Oud Korea Strijders. Het monument is onthuld op 24 juni 2000 door Z.E. Young-Shik Song, Ambassadeur van de Republiek Korea, Mr. Y. Opstelten, burgemeester van Rotterdam en generaal-majoor b.d. Tack, voorzitter Vereniging van Oud Korea Strijders (VOKS).

Locatie
Het monument bevindt zich op de Algemene begraafplaats 'Crooswijk', gevestigd aan de Kerkhoflaan in Rotterdam. Kerkhoflaan 1, 3034TA, Rotterdam, Zuid-Holland

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu