De 'Korean Battle Flag' - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De 'Korean Battle Flag'

DE KOREAVLAGIn Korea werd, in plaats van het vaandel, een Nederlandse vlag gebruikt, aangezien het originele vaandel zich in Nederland bevond bij de staf het Regiment van Heutsz. Deze zogenaamde 'Korea-vlag' (ook wel de 'Battle-flag' genoemd), wordt gevoerd bij militaire ceremoniële plechtigheden.

Aan deze 'Korea-vlag' zijn drie 'streamers' (linten) bevestigd namelijk Twee Amerikaanse Unit Citations Eén Koreaanse Unit Citation, die is bevestigd aan het vaandel van de 2nd US Infantry Division.

Aan de Korea-vlag worden dezelfde eerbewijzen gebracht als aan het vaandel, echter met dien verstande dat, in tegenstelling tot de aan het vaandel te brengen eregroet,  aan de Korea vlag de militaire groet wordt gebracht. De uit drie man bestaande vlaggenwacht is bewapend met het M.I. Garand geweer, zoals dat in Korea werd gebruikt, terwijl op de mouw de 'Indianhead', het embleem van de 2e US Indianhead Division wordt gedragen.

De voertuigen van het 12e Infanterie bataljonluchtmobiel (121nfbatlumbl.) 'van Heutsz' voeren het bataljonsembleem: een Indianhead op de Regimentskleuren zwart in een oranje ring. Een van de compagnieën van het bataljon voert de naam 'Wonju compagnie', de andere de naam 'Nudea'.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu