Oproep van het museum van Van Heutsz - Vereniging Oud Korea Strijders

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oproep van het museum van Van Heutsz


Het museum van het Regiment van Heutsz, gevestigd in de Oranje Kazerne te Schaarsbergen, bewaart herinneringen aan de Korea-oorlog. Dit wordt gedaan in vitrines met voorwerpen, onderscheidingen en in een archief/bibliotheek met boeken, documenten en foto’s.

(klein)kinderen
Zeer regelmatig wordt het museum bezocht door kinderen en kleinkinderen van Korea-veteranen. Die zoeken dan naar informatie over wat hun vader of opa daar in Korea deed en wat hij meemaakte.
Er is niets zo mooi als die (klein)kinderen aan het eind van hun bezoek blij naar huis te zien gaan met wat ze over hun vader hebben gehoord en gevonden. Hoogtepunt daarbij zijn foto’s waar hun (groot)vader op staat. Een foto zegt meer dan duizend woorden.

Foto's
Regelmatig krijgt het museum foto’s van veteranen die in Korea foto’s hebben gemaakt. We bezitten nu als museum meer dan 40 collecties van foto’s van veteranen. Deels als complete fotoalbums, deels als stapels losse foto’s. Daarnaast hebben veteranen of hun (klein)kinderen het museum in de gelegenheid gesteld hun foto’s te scannen of fotograferen. De foto’s kunnen dan in de familie blijven. Het museum heeft nu meer dan 20 digitale collecties. We willen al museum graag nog meer foto’s ontvangen, om een vollediger beeld van de oorlog te krijgen en van meer veteranen foto’s te hebben.
Hoe meer foto’s ons museum bezit hoe meer kans er is dat een (klein)kind aan het eind van zijn of haar bezoek met een foto van hun groot(vader) naar huis kan gaan. Ook wordt dan het verhaal van de Nederlandse bijdrage aan de Korea-oorlog steeds meer volledig.

Oproep
Heeft u zelf foto’s gemaakt toen u aan de Korea-oorlog deelnam, of heeft u foto’s van andere veteranen overgenomen, dan hebben wij als museum daarvoor grote belangstelling. Wij krijgen ze van u graag geschonken. Maar we begrijpen, dat er aan uw foto’s voor uzelf als veteraan, of als (klein)kind emotionele waarde kleeft. In dat geval vragen we u of wij uw foto’s mogen scannen of fotograferen. We interesseren ons ook voor documenten die u nog bewaart van uw verblijf in Korea. Dat mag van alles zijn, want ons archief is lang niet compleet. Deze oproep geldt ook voor marinemensen, die in de wateren rondom Korea hebben gediend.

Reactie
U kunt uw antwoord of vraag met het contactformulier onder aan deze pagina doorgeven aan de secretaris VOKS, Leo Schreuders
Deze zal u verder te woord staan en contact met het museum opnemen.

Adresgegevens:
Secretariaat VOKS
Standaardmolen 88
6003 CK  Weert

T: 06-51903177 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu